Print Email

Ανακοινώσεις

10.01.2018

Ανακοίνωση: Κήρυξη Στάσης Εργασίας 15/1/2018

ΑΘΗΝΑ 10/1/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4094

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Κήρυξη Στάσης Εργασίας 15/01/2018

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει 3ωρη Στάση Εργασίας την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Συμμετέχει στην Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος και στα άλλα Συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα, με αίτημα την απόσυρση του βάρβαρου, αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα της 3ης Αξιολόγησης.
Γι άλλη μία φορά η κυβέρνηση τσακίζει το εισόδημα των πολιτών, μισθούς και συντάξεις. Από το κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη φτάσαμε στον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό λαϊκών πρώτων κατοικιών.
Από τις διαβεβαιώσεις που μας έδιναν οι Υπουργοί της κυβέρνησης ότι δεν τίθεται ζήτημα για την περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας συστήνεται Επιτροπή η οποία θα εξετάσει την τύχη του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας με βάση το Ν. 4354/2015 που προβλέπει την ευθυγράμμισή του με τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δεν θα επιτρέψουμε την περικοπή ή τον περιορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Διεκδικούμε την αύξησή του και την επέκτασή του και σε άλλες ειδικότητες.
Διεκδικούμε την ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Αν είναι δυνατόν υποτίθεται αριστερή κυβέρνηση να περικόψει συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία.
Πώς είναι δυνατόν να προγραμματίσει απεργία ένα πρωτοβάθμια σωματείο στα Νοσοκομεία όταν απαιτείται για τη λήψη της απεργίας απαρτία στη Γενική Συνέλευση το 50% +1 των μελών του Σωματείου.
Για να συμμετάσχει τέτοιος αριθμός μελών, τα Νοσοκομεία θα πρέπει να αναστείλουν κάθε φορά την λειτουργία των χειρουργείων, των μονάδων, των ΤΕΠ και άλλων σημαντικών για τη δημόσια υγεία υπηρεσιών.
Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαν πάρει τα όπλα.
Αυτή είναι η πρώτη απάντησή μας. Στο Γενικό μας Συμβούλιο την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 θα προγραμματίσουμε νέες δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.