Print Email

Ανακοινώσεις

27.04.2018

Ψήφισμα κατά της εισβολής ξένων δυνάμεων στη Συρία

ΑΘΗΝΑ 26 /4/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 218

ΨΗΦΙΣΜΑ

Καταγγέλλουμε τη νέα επέμβαση και εισβολή ξένων Δυνάμεων στη Συρία καθώς επίσης τη χρήση Χημικών που οδηγεί σε νέα φάση πολεμικής κλιμάκωσης στα πλαίσια αφενός της αύξησης της επιρροής για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη μας και αφετέρου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των βιομηχανιών όπλων.
Καταδικάζουμε τη στάση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που διευκολύνει τέτοιες επεμβάσεις, αλλά και την επίθεση με ΜΑΤ και χημικά σε εργαζόμενους, φοιτητές και μαθητές που διαδήλωναν ενάντια στη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση. Έφτασαν στο σημείο να επιβάλουν και ποινή φυλάκισης σε φαντάρο επειδή συμμετείχε σε αντιπολεμική εκδήλωση.
Καλούμε όλα τα Σωματεία εργαζομένων σε Υγεία – Πρόνοια - EKAB και όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να πάρουν μέρος στις λαϊκές αντιπολεμικές κινητοποιήσεις για να απαιτήσουμε μαζί:
• να σταματήσει κάθε εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας σε στρατιωτικές επεμβάσεις σε έδαφος ξένων χωρών. Έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν οι ίδιοι την τύχη τους. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες και αποστολές που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
• Καμία αλλαγή συνόρων, όπως αυτά καθορίζονται από τις διεθνείς συνθήκες.
• Να ανακληθεί η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης του στρατευμένου και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες σπουδαστές στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
• Την άμεση απελευθέρωση των δύο αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που κρατούνται στις τούρκικες φυλακές.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.