Print Email

Ανακοινώσεις

18.07.2018

Συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ με την Αν.Υπουργό Εργασίας Παρασκευή 13.7.2018

ΑΘΗΝΑ 18/7/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 560

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13.7.2018

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Την Πέμπτη 12/7/2018 πραγματοποιήσαμε Στάση Εργασίας για τις Προνοιακές Μονάδες και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Κλείστηκε ραντεβού και είδαμε την Αν.Υπουργό Εργασίας κα Φωτίου την Παρασκευή 13/7/2018.
Θέσαμε το ζήτημα της μονιμοποίησης των 150 επικουρικών που εργάζονται στις Προνοιακές Μονάδες και την ομαλοποίηση καταβολής της μισθοδοσίας τους. Επίσης θέσαμε τα ζητήματα των ελλείψεων προσωπικού, της υποχρηματοδότησης, των συνεχών μετακινήσεων προσωπικού. Η Αν.Υπουργός Εργασίας κα Φωτίου μας είπε ότι τη παρέσυρε η ΠΟΕΔΗΝ να νομοθετήσει αντίστοιχα με το Υπουργείο Υγείας για την παράταση θητείας του επικουρικού προσωπικού και ήταν μέγα λάθος της!!! Επέμενε σε αυτό παρότι της επισημάναμε ότι ήταν η μοναδική επιλογή τότε. Η άλλη ήταν η απόλυση!!! Αρχικά είπε ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσεις ξανά όπως το Υπουργείο Υγείας για το επικουρικό προσωπικό που με τα στοιχεία τους είναι 140 εκ των οποίων οι 60 ξεπέρασαν το 24μηνο. Θα συνεχίσουν να εργάζονται είπε με τις ισχύουσες συμβάσεις και θα γίνονται παρεμβάσεις στους επιτρόπους για την καταβολή της μισθοδοσίας. Ταυτόχρονα ετοιμάζεται διαγωνισμός για προκήρυξη νέου επικουρικού προσωπικού στις αντίστοιχες θέσεις των υπηρετούντων και με αυξημένη μοριοδότηση θα προσπαθήσουμε είπε να απορροφηθούν όλοι όσοι σήμερα εργάζονται. Δεν εξετάζει το Υπουργείο μας τόνισε πολλές φορές προκήρυξη μόνιμου προσωπικού στις αντίστοιχες θέσεις.
Διαφωνήσαμε έντονα με την έκδοση προκήρυξης ξανά επικουρικού προσωπικού για τις θέσεις των υπηρετούντων. Ζητήσαμε νομοθετική ρύθμιση όπως στο Υπουργείο Υγείας για παράταση της θητείας και προκήρυξη μόνιμου προσωπικού στην οποία θα προβλέπεται αυξημένη μοριοδότηση (κλειστός διαγωνισμός), ώστε να δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης των σημερινών υπηρετούντων επικουρικών. Αυτό αναγκαστήκαμε να το ζητήσουμε επειδή η Υπουργός αρνήθηκε να ικανοποίηση το αίτημά μας για μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Διαφωνήσαμε έντονα με την έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, ώστε κάποιοι των σημερινών υπηρετούντων να καταφέρουν να προσληφθούν και οι περισσότεροι να απολυθούν. Δεν θέλουμε τη συνέχιση της ομηρίας των εργαζομένων.
Μετά από ώρα συζήτησης είπε ότι θα σκεφτεί την πρότασή μας για παράταση της θητείας και προκήρυξη μόνιμου προσωπικού με αυξημένη μοριοδότηση (κλειστός διαγωνισμός) και σύντομα θα μας απαντήσει σε νέα συνάντηση. Παραδέχθηκε τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στις Προνοιακές Μονάδες και ζήτησε την βοήθεια των εργαζομένων στις συγχωνεύσεις – καταργήσεις τμημάτων. Διαφωνήσαμε έντονα.
Μας ενημέρωσε ότι οι Οργανισμοί των Μονάδων είναι έτοιμοι προς έκδοση χωρίς όμως την δική μας συγκατάθεση όπως είχε σε προηγούμενη συνάντηση δεσμευθεί!!!
Συνεχίζουμε τον Αγώνα
• Για επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Προνοιακών Μονάδων.
• Για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
• Για ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών Πρόνοιας

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                             Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.