Print Email

Ανακοινώσεις

26.09.2023

Πρώτη συζήτηση με το Γ.Λ.Κ. για την ένσταση στο καθορισμό του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.

 

ΑΘΗΝΑ 26/9/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1445

 

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ Γ.Λ.Κ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε σήμερα με υπηρεσιακούς παράγοντες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους της Διεύθυνση Δημοσιονομικής Πολιτικής που έχουν την αρμοδιότητα εξέτασης της ένστασης που υποβάλλαμε για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και της παραπομπής της στην αρμόδια επιτροπή.
Ξεκαθαρίσαμε για άλλη μια φορά τη θέση μας για διόρθωση των αδικιών, αποκλεισμών, διαχωρισμών ειδικοτήτων, όπως τα περιγράφουμε στη σχετική μας ένσταση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα μας. Την Τετάρτη 4/10/2023 ξεκινάει τις συνεδριάσεις η Επιτροπή Ενστάσεων. Θα υπάρξουν πολλές συνεδριάσεις της Επιτροπής όπως μας ενημέρωσαν έως ότου καταλήξουν σε προτάσεις.
Αδιαμφισβήτητα είναι τα επιχειρήματά μας για διόρθωση των αδικιών με βάση και τα δικά σας υπομνήματα που τα καταθέσαμε. Δεσμεύτηκαν ότι θα τα μελετήσουν και θα τα αξιολογήσουν. Το ζητούμενο είναι εάν υπάρχει πολιτική βούληση να βρεθεί δημοσιονομικός χώρος για να ικανοποιηθούν.
Τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης της ρύθμισης στα Στρατιωτικά, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και στις προνοιακές Μονάδες. Η απάντηση ήταν ότι στα Πανεπιστημιακά και Στρατιωτικά Νοσοκομεία θα γίνει επέκταση της ίδιας απόφασης. Για τις Προνοιακές Μονάδες θα γίνει εξαρχής μοριοδότηση από την επιτροπή που μπορεί να είναι ευμενέστερη ή δυσμενέστερη από τη ρύθμιση του Υπουργείου Υγείας.
Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής θα οργανώσουμε Παναττική Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να συναντήσουμε την αρμόδια Επιτροπή και τον Υφυπουργό Οικονομικών. Θα απαιτήσουμε με δυναμικό τρόπο άλλη μια φορά τη διόρθωση τω αδικιών και να μην αποκλειστεί κανείς υγειονομικός από την χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.