Print Email

Αποφάσεις

13.09.2017

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 8 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΘΗΝΑ 13/9/2017
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 3526

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 8/9/2017

Προκηρύσσουμε το 15Ο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ για 14.15.16 Φεβρουαρίου 2018.
Η συνδικαλιστική χρονιά ξεκίνησε με μια μεγαλειώδη πορεία Σωτηρίας για την Δημόσια Υγεία 8/9/2017 στη Θεσσαλονίκη.
Ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, έκανε στάση για χαιρετισμό στο Θεαγένειο Νοσοκομείο και κατέληξε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Συμμετείχαν μαζικά τα Σωματεία Μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας με οργανωμένα μποκ εργαζομένων.
Με συνεχείς παρεμβάσεις μας αναδείξουμε τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης στους μισθούς, τις συντάξεις και τα κοινωνικά αγαθά.
Με την ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ενόψει εγκαινίων ΔΕΘ 9/9/2017 παραθέτουμε στοιχεία και νούμερα για την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση καθότι προέρχονται από το ΕΣΥΝΕΤ και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας. (η επιστολή έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας http://www.poedhn.gr/paremvaseis/item/2560 ).
Με τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση μας εκβιάζει να σπάσουμε την Απεργία – Αποχή κατά της Αξιολόγησης. Οι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι δεν ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ.
Με την ανακοίνωσή μας 11/9/2017 (http://www.poedhn.gr/anakoinoseis/item/2565 ) που σας κοινοποιήσαμε ξεκαθαρίζουμε ότι συνεχίζουμε την Απεργία – Αποχή κατά της Αξιολόγησης. Κλείστε τα αυτιά σας στον Απεργοσπαστικό Μηχανισμό που στήνει η κυβέρνηση στα Νοσοκομεία.
Φαγώθηκαν να προχωρήσει η Αξιολόγηση για να κατηγοριοποιήσουν τους υπαλλήλους και να χρησιμοποιηθεί ως εφαλτήριο για δυσμενείς μισθολογικές και υπηρεσιακές μεταβολές, την κινητικότητα, την ανακατανομή του μισθολογικού κόστους, τις μετακινήσεις.
Εξάλλου είναι έτοιμο το Σχέδιο Νόμου για τις καταργήσεις Νοσοκομείων, τις μειώσεις τμημάτων, κλινικών με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, την μείωση των οργανικών θέσεων με αλλαγή Π.Δ. υπ’αριθμ.87/1986 «Ενιαίο Πλαίσιο Οργάνωσης Νοσοκομείων». Δεν εκβιάζονται οι Υγειονομικοί Απεργοί κατά της Αξιολόγησης. Είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα η συμμετοχή στην Απεργία - Αποχή. Από πότε οι απεργοί δεν κρίνονται σε θέσεις ευθύνης; Η κυβέρνηση ψάχνει απεργοσπάστες με τουφεκιές στον αέρα.
Το διεκδικητικό πλαίσιο το έχουμε περιγράψει στην επιστολή στον Πρωθυπουργό 7/9/2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
• ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ. ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΥ, ΕΚΑΒ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
Εκκίνηση 8πμ από τα Νοσοκομεία Παίδων. Η πορεία θα διανύσει το κέντρο της Αθήνας, υγειονομικές μονάδες, θα διέλθει από το Μέγαρο Μαξίμου (θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό) και θα συνεχίσουμε έως το Υπουργείο Υγείας.
Αττική: Στάση εργασίας 8πμ – 12μεσημέρι για τα Σωματεία Μέλη της Αττικής
Περιφέρεια: 24ωρη Απεργία για την συμμετοχή στην ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ
• ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ στην ΝΑΟΥΣΑ (τέλος Οκτωβρίου αρχές Νοεμβρίου). Θα προσδιοριστεί με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.
• ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
• Συμμετέχουμε στην Απεργιακή Κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας στην Βουλή κατά των απεργοσπαστικών μεθοδεύσεων της κυβέρνησης.
• Γενικές Συνελεύσεις Σωματείων. Καλύπτουμε προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.