Print Email

Αποφάσεις

06.11.2023

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 3 Νοεμβρίου 2023

ΑΘΗΝΑ 06/11/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1560

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

 

Με ανακοινώσεις μας και Δελτία Τύπου για την Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση 2 Νοέμβρη που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή σε καταρρακτώδη βροχή ενημερώσαμε για τις πρωτοβουλίες, τις προτάσεις, τις θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ για ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, με αξιοπρέπεια στις συνθήκες εργασίας, τις αμοιβές, στις συνθήκες νοσηλείας για αύξηση μισθών, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κάθε μορφής της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ. Ενημερώσαμε με Δελτία Τύπου για τις συναντήσεις μας με τους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας (Πρόνοια).
Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Συνεχίζουμε με την ίδια αγωνιστική τακτική έως την δικαίωση των αιτημάτων.
Οργανώνουμε νέες Απεργιακές κινητοποιήσεις:
 ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ το ΚΙΝΗΜΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΚΑΒ θα βρίσκεται στη χειμαζόμενη ΘΕΣΣΑΛΙΑ από τις πυρκαγιές και πλημμύρες.
Την ΘΕΣΣΑΛΙΑ που περιμένει ακόμη την κρατική αρωγή για την αποκατάσταση των καταστροφών σε υποδομές και περιουσίες. Που υπενθυμίζει την αναγκαιότητα σε όλη τη χώρα να γίνουν έργα πρόληψης καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα.
Τις Υγειονομικές Μονάδες που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μία φορά παρά τις ελλείψεις. Οι συνάδελφοι παρά τις ζημιές που υπέστησαν στις περιουσίες τους, τους αποκλεισμούς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα Νοσοκομεία και τις άλλες Υγειονομικές Μονάδες προσφέροντας φροντίδα στους πληγέντες.
Την ΘΕΣΣΑΛΙΑ που αξίζει και τις δικές μας συμβολικές πράξεις.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023.
 ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για τα Σωματεία μέλη της Λάρισας 8πμ – 15μμ και της υπόλοιπης Θεσσαλίας 7πμ – 15μμ.
 24ΩΡΗ Απεργία διευκολυντική για την υπόλοιπη χώρα για την συμμετοχή στην Πανελλαδική Συγκέντρωση στην Λάρισα όσων Σωματείων αποφασίσουν να συμμετάσχουν.
 Πανελλαδική Συγκέντρωση 8:30πμ στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας – Πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία όπου θα γίνουν οι ομιλίες – παρεμβάσεις μας.

Η ΠΟΕΔΗΝ διευκολύνει την συμμετοχή στην κινητοποίηση με κάλυψη των εξόδων των πούλμαν.

Θα κληθούν οι πολίτες, φορείς της πόλης της Λάρισας και της ευρύτερης Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στην Πορεία ΣΩΤΗΡΙΑΣ της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ.
Την ΔΕΥΤΈΡΑ 18 Δεκεμβρίου στη Λάρισα θα δοθεί η συμβολική οικονομική βοήθεια της ΠΟΕΔΗΝ στους πληγέντες συναδέλφους όπως προσδιορίστηκαν από τις Διοικήσεις των Σωματείων μελών της Θεσσαλίας.
ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ στη Λάρισα.
ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Αποφασίζουμε Διήμερο κινητοποιήσεων 29 & 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ για τη Σωτηρία της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ.
29 Νοεμβρίου τοπικές μορφές δράσεις τις οποίες θα προσδιορίσουν τα Σωματεία.
30 Νοεμβρίου Στάση Εργασίας και Πανυγειονομικό Συλλαλητήριο με Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας το πρωί. Θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση με ακριβή προσδιορισμό της ώρας της Στάσης Εργασίας.
Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπή για κάλυψη και συμμετοχή σε δράσεις Σωματείων.
Ανάλογα τις εξελίξεις θα υπάρξουν κινητοποιήσεις για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που εξετάζεται η ένστασή μας από την αρμόδια Επιτροπή στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ΣΟΧ, Επικουρικοί, ΟΑΕΔ.
Συμμετοχή στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του Προϋπολογισμού.
ΑΓΩΝΑ – ΑΓΩΝΑΣ - ΑΓΩΝΑΣ

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.