Print Email

Αποφάσεις

26.02.2024

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 23 Φεβρουαρίου 2024

ΑΘΗΝΑ 26/2/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.1885

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

 

Στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ έγινε συμπλήρωση της Εκτελεστικής Επιτροπής μετά την παραίτηση προς συνταξιοδότηση του συναδέλφου Ιωάννη Λαζαρίδη με τον συνάδελφο Κυριάκο Θεοδοσάκη. Πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ψηφίσθηκε η συνάδελφος Αικατερίνη Παπαϊωάννου.
Επιβεβαιώσαμε στη συνεδρίαση του Γ.Σ. τα αιτήματα, τις προτάσεις μας, το διεκδικητικό πλαίσιο, την επιχειρηματολογία όπως την προσδιορίζουμε στις ανακοινώσεις μας, δελτία τύπου, πριν και μετά τις τελευταίες δυναμικές μας κινητοποιήσεις.
Αποφασίσαμε:
 Στηρίζουμε τους συναδέλφους που εργάζονται μέσω ΔΥΠΑ στο δίκαιο δικαστικό αγώνα τους για αναδρομική χορήγηση τους επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας καλύπτοντας τα σχετικά έξοδα.
 Στάση Εργασίας για όλες τις Δημόσιες Μονάδες Ψυχικής Υγείας ενάντια στο Νομοσχέδιο που καταργεί την υφιστάμενη διοικητική και οργανική αυτοτέλεια των Μονάδων Ψυχικής Υγείας, ενάντια στη συνένωση των υπηρεσιών στις Υγειονομικές Περιφέρειες, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ενάντια στη συνένωση και ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης
Το Νομοσχέδιο αναμένεται σύντομα να δοθεί στη διαβούλευση και να εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής θα προσδιορίσουμε την κινητοποίηση.
 Συμμετέχουμε και προκηρύσσουμε 24ωρη Απεργιακή Κινητοποίηση 28 Φλεβάρη 2024 και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος 11πμ προκειμένου να μην ξεχασθεί το έγκλημα των Τεμπών, να πληρώσουν όσοι ευθύνονται γι’ αυτή την τραγωδία, καθώς επίσης και για την επίλυση του διεκδικητικού μας πλαισίου που τέθηκε στην πρόσφατη Πανυγειονομική Απεργιακή μας κινητοποίηση.
 Συμμετέχουμε και προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας στις 8 Μάρτη Ημέρα γιορτής της Γυναίκας και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος 12 το μεσημέρι και πορεία στο Σύνταγμα για την ανάδειξη των μεγάλων προβλημάτων των γυναικών υγειονομικών που είναι η πλειοψηφία στις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας Πρόνοιας, ΕΚΑΒ.

Προκηρύσσουμε:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ Απεργιακή κινητοποίηση Πέμπτη 16 Μαΐου 2024 με 24ωρη Απεργία στην Περιφέρεια και 8ωρη Στάση Εργασίας στην Αττική για τα Νοσοκομεία. Κέντρα Υγείας, Πρόνοια, ΕΚΑΒ. Πανελλαδική Συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλης 8:30πμ Πορεία προς το Υπουργείο Υγείας.
Δυσμενείς είναι οι εξελίξεις για τους ΣΟΧ.
Καλούμε τα Σωματεία μέλη να οργανώσουν δυναμικές τοπικές κινητοποιήσεις με την στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ προκειμένου να μην προχωρήσουν οι διαγωνισμοί για εργολάβους.
Να αναδείξουν με την δική μας στήριξη το υπερδιπλάσιο κόστος για το δημόσιο και την εργασιακό μεσαίωνα που προσφέρουν οι εργολάβοι. Επικοινωνήσαμε με τη Νομική Σύμβουλο η οποία θεωρεί επικίνδυνή την πρόταση που ακούσθηκε στο Γενικό Συμβούλιο να δώσουμε κατεύθυνση κατάθεσης Μηνυτήριων Αναφορών στους Διοικητές των Νοσοκομείων για διασπάθιση Δημοσίου χρήματος καθ’ ότι το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο τους καλύπτει και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθούν οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ (Πρόεδρος, Γενικό Γραμματέας) κατηγορούμενοι για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντία.
Συνδικαλιστικός αγώνας είναι η λύση ενάντια στους εργολάβους, για να προωθηθεί Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συνάπτουν ΣΟΧ τα Νοσοκομεία.
Εξουσιοδότηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για νέες κινητοποιήσεις.
Κάλυψη και κατεύθυνση για τοπικές κινητοποιήσεις ενάντια στην απαξίωση, συρρίκνωση λόγω ελλείψεων προσωπικού Νοσοκομείων.
Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.