Print Email

Αποφάσεις

23.10.2013

Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής 21/10/2013

ΑΘΗΝΑ 22/10/2013
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2253

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
ΔΕΥΤΕΡΑ 21/10/2013

Στα πλαίσια εφαρμογής των ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ η κυβέρνηση υπακούοντας τυφλά τους Δανειστές (Ε.Ε. – ΔΝΤ) ετοιμάζει νέα επιδρομή στους πολίτες της χώρας. Κάθε φορά που «διαπραγματεύεται» με την ΤΡΟΪΚΑ υποτίθεται «σκληρά», εμείς χάνουμε περαιτέρω από μισθούς – συντάξεις και κοινωνικά δικαιώματα.
Οι δαπάνες για την υγεία μειώνονται περαιτέρω 300 εκατ. ευρώ το έτος 2014 σύμφωνα με ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ (από 1,9ΔΙΣ – 1,6ΔΙΣ).
Ο Υπουργός Υγείας ετοιμάζεται να θέσει νέα Λουκέτα σε Νοσοκομεία, να μειώσει επιπλέον τμήματα (πέρα των 770), κλίνες και οργανικές θέσεις από τα Νοσοκομεία της χώρας μέσω της έκδοσης νέων πετσοκομμένων Οργανισμών. Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων για το έτος 2014 μειώνονται 20% έως 40% με αποτέλεσμα να είναι βέβαιη η αναστολή βασικών λειτουργιών από την έλλειψη υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού. Εκατομμύρια ανασφάλιστοι και μετανάστες οδηγούνται εκτός υπηρεσιών υγείας δημιουργώντας έναν νέο υγειονομικό «καιάδα».
Στο στόχαστρο βρίσκεται και η Πρωτοβάθμια Περίθαλψη. Μέσω πορισμάτων που εκδίδουν καλά αμειβόμενες Επιτροπές η Κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα να μετακυλήσει το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους με αύξηση των εισφορών και μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Την ίδια ώρα οι ιδιωτικοί κολοσσοί τρίβουν τα χέρια τους έχοντας δεσμεύσεις για αύξηση της κερδοφορίας. Το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ (2500 εργαζόμενοι + 6000 γιατροί) χρησιμοποιείται ως δεξαμενή Διαθεσιμοτήτων – Απολύσεων.
Μεθοδεύεται η κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων – ακυρώνοντας στην πράξη την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση – παραδίδοντας την Ψυχική Υγεία στους ιδιώτες και τις μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις.
Ο Υπουργός Υγείας αντί προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα Νοσοκομεία που αποδεκατίστηκαν από την Εργασιακή Εφεδρεία, τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις και τις μηδενικές προσλήψεις (αποχώρησαν πάνω από 12.000 υγειονομικοί και 2.500 ιατροί), οδηγεί ξανά υγειονομικό προσωπικό στον "καιάδα» των Διαθεσιμοτήτων. Στη πρώτη φάση αρχικά ανακοινώθηκαν 1.250 Διαθεσιμότητες οι οποίες αυξήθηκαν σε 1.650. Στη δεύτερη φάση μεθοδεύεται η Διαθεσιμότητα πολυάριθμου υγειονομικού προσωπικού.
Τα διαφαινόμενα Λουκέτα Περιφερειακών Νοσοκομείων θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών αφού θα πρέπει να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα προκειμένου να αναζητούν υπηρεσίες υγείας. Στα έκτακτα περιστατικά η απόσταση, η υποστελέχωση και η έλλειψη Ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ καθιστά βέβαιο το θρήνο αθώων ανθρώπινων ζωών. Ταυτόχρονα η μεταφορά ή η μετάταξη υπαλλήλων σε μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις ισοδυναμεί με απόλυση καθ' ότι καταστρέφονται οικονομικά και οικογενειακά όπως συνέβη με τις 16 Νοσηλεύτριες από το πρώτο κύμα Διαθεσιμοτήτων που μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Άμεσα πρέπει η κυβέρνηση να τακτοποιήσει το ανωτέρω ζήτημα.
Ο Υπουργός Υγείας στοχοποιεί το Συνδικαλιστικό Κίνημα και κατ' εξακολούθηση συκοφαντεί προκειμένου να μειωθούν οι αντιδράσεις των Υγειονομικών στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Πραγματοποιούνται συνεχείς έλεγχοι στα Νοσοκομεία κατά παραγγελία του Υπουργού από το ΣΕΥΠ στους οποίους διαπιστώνονται οι δυσμενείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας, αλλά προβάλλονται μόνο όσοι προκαλούν εντάσεις εξαιτίας των αυθαιρεσιών και της αδιάλλακτης συμπεριφοράς των Ελεγκτών.
Συμμετέχουμε ΔΥΜΑΝΙΚΑ στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που αποφάσισαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 06/11/2013. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας. Προετοιμάζουμε την απεργιακή κινητοποίηση με Γενικές Συνελεύσεις.
Καλούμε τα Σωματεία των Εργαζομένων των Νοσοκομείων, Προνοιακών Μονάδων και ΕΚΑΒ της Περιφέρειας να προγραμματίσουν Γενικές Συνελεύσεις 30-31/10/2013 και 01/11/2013 ώστε να παρευρεθεί μέλος της Διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ για ενημέρωση. 4-5/11/2013 τα Σωματεία των Εργαζομένων των Νοσοκομείων, των Προνοιακών Μονάδων και του ΕΚΑΒ Αττικής και Θεσσαλονίκης να προγραμματίσουν Γενικές Συνελεύσεις στις οποίες θα παρευρεθούν κλιμάκια της ΠΟΕΔΗΝ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Ε.Ε. – ΔΝΤ
ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.