Print Email

Δελτία Τύπου

29.01.2018

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολη, μπάζουν νερά στους διαδρόμους του Νοσοκομείου

ΑΘΗΝΑ 29/1/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4202

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

• Μπάζουν νερά στους διαδρόμους του Νοσοκομείου. Τα πατώματα καταστράφηκαν. Είναι εστίες μικροβίων. Δείτε φωτογραφίες
• Αγνοείται η τύχη του παλαιού ακτινοθεραπευτικού μηχανήματος τη στιγμή που 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες στη χώρας μας. Στη θέση του τοποθετήθηκε μηχάνημα από δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου
• Δεν υπάρχουν χρήματα για επισκευή χώρου υποδοχής δεύτερου μηχανήματος και δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό (τεχνολογικό)

Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο παρεδόθη και λειτουργεί από 2002.
Το Νοσοκομείο αποτελείται από τρία κτίρια που ενώνονται μεταξύ τους με διασυνδετήρια τούνελ σε κάθε όροφο.
Τα διασυνδετήρια τούνελ λόγω κακοτεχνιών και έλλειψη συντήρησης όταν βρέχει μπάζουν νερά. Πολλά νερά!!! Μπαίνουν από το τούνελ και τρέχουν σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου. Στάζουν νερά στους διαδρόμους του Νοσοκομείου έξω από κλινικές και τα εργαστήρια. Σε όλους τους ορόφους.
Μαζεύουν οι εργαζόμενοι τα νερά με τις λεκάνες.
Τα νερά αχρήστευσαν τα ειδικά πατώματα του Νοσοκομείου τα οποία κατάντησαν εστίες Νοσοκομειακών μικροβίων. Για να επισκευαστούν τα πατώματα χρειάζονται χρήματα. Όπως χρήματα χρειάζονται και για την επισκευή των διασυνδετήριων τούνελ. Πού να βρεθούν; Δείτε φωτογραφίες.
Αξίζει να αναφέρουμε και ένα άλλο γεγονός που δείχνει την κατάσταση του Νοσοκομείου.
Στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λειτουργούσε Ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα γραμμικός επιταχυντής. Όταν η ΠΟΕΔΗΝ εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την έλλειψη μηχανημάτων ακτινοθεραπείας στα Νοσοκομεία της χώρας και γνωστοποίησε ότι στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης είναι παλαιό το μηχάνημα και συχνά εκτός λειτουργίας, ο Διοικητής μας διέψευσε. Το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επιλέχθηκε από το Ίδρυμα Νιάρχου για δωρεά ενός νέου γραμμικού επιταχυντή. Με μεγάλη καθυστέρηση το παρέλαβε.
Τι έκανε όμως η Διοίκηση του Νοσοκομείου; Πέταξε το παλαιό και στον ίδιο χώρο εγκατέστησε το καινούργιο της δωρεάς. Το παλαιό εμφάνιζε βλάβες λόγω έλλειψης συντήρησης αλλά λειτουργούσε.
Θα πρέπει να μας απαντήσει ο κος Πολάκης. Όταν 13.000 καρκινοπαθείς κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείας, λόγω έλλειψης μηχανημάτων γιατί αγνοείται η τύχη του εν λόγω παλαιού μηχανήματος; Έφυγε από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης προς άγνωστη κατεύθυνση. Που πήγε;
Εάν είναι για τα σκουπίδια γιατί σε άλλα Νοσοκομεία λειτουργούν ίδια μηχανήματα με αυτό που απεσύρθη και μάλιστα ίδιας ηλικίας. Μήπως τελικά στην Αλεξανδρούπολη ο πρώτος λόγος που το έδιωξαν είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα να φτιαχτεί χώρος υποδοχής για το δεύτερο μηχάνημα και ο δεύτερος λόγος είναι ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Τρεις τεχνολόγοι υπάρχουν, όλο και όλο. Ένας μόνιμος, ένας επικουρικός και ένας αποσπασμένος από το Σουφλί. Πώς να λειτουργήσουν δύο μηχανήματα.
Στη χώρας μας λειτουργούν 20 ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα αντί για 70.
Και όλα αυτά στη χώρα του κου Πολάκη που 13.000 καρκινοπαθείς αποκλείονται από τις ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης μηχανημάτων. Ευτυχώς είναι και οι δωρεές!!!
Κατά τα άλλα. Φυσάει το σύστημα.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.