Print Email

Δελτία Τύπου

30.01.2018

Τα φαινόμενα βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών δεν έχουν τελειωμό στα Δημόσια Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 30/1/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 4219

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τα φαινόμενα βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών δεν έχουν τελειωμό
στα Δημόσια Νοσοκομεία
Νίκαια...... Θριάσιο ..... χωρίς τελειωμό

Χθες το απόγευμα Δευτέρα 29/1/2018 στη Νίκαια ασθενής Ρουμανικής καταγωγής στη Γ’ Παθολογική κλινική με σουγιά επιτέθηκε σε νοσηλευτή επειδή δεν του άρεσε το φαγητό. Ευτυχώς παρενέβησαν γρήγορα και προκάλεσε ελαφρά τραύματα στο νοσηλευτή.
Την περασμένη Δευτέρα 22/1/2018 στο ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο κατά την εφημερία προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, άντρας Ρομά με τον πατέρα του που έπασχε από καρκίνο τελικού σταδίου. Οι γιατροί εξέτασαν τον ασθενή έδωσαν οδηγίες και θεραπεία και έκριναν ότι η κατάστασή του δεν χρίζει εισαγωγή στο Νοσοκομείο.
Ο γιός πήρε τον πατέρα του φωνάζοντας και βρίζοντας και την πλήρωσε μία υπάλληλος βοηθός θαλάμου η οποία μετέφερε εκείνη την ώρα σεντόνια στα χέρια της. Της επιτέθηκε βρίζοντας και απειλώντας και την χαστούκισε. Θεωρούσε υπεύθυνη την βοηθό θαλάμου για την μη εισαγωγή του πατέρα του.
Στο πίσω μέρος του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου, στο πάρκιν έχουν καταστραφεί και έχουν κλαπεί κατ’ επανάληψη αυτοκίνητα του προσωπικού. Κλοπές σε τσάντες ασθενών, συνοδών και προσωπικού είναι καθημερινό φαινόμενο. Πολλές φορές είναι βίαιες μπροστά στα μάτια ασθενών και συνοδών.
Τις αιτίες που προκαλούν αυτά τα τραγικά συμβάντα τις έχουμε αναδείξει κατ’ επανάληψη.
1. Οι μεγάλες ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού οι οποίες αυξάνουν τις ώρες αναμονής για την εξυπηρέτηση των ασθενών στα ΤΕΠ.
Οι γιατροί όμως δεν είναι ταχυδακτυλουργοί, ένας σε κάθε ιατρείο να εξετάζει ταυτόχρονα 40 και 50 ασθενείς. Οι παραβατικές συμπεριφορές βέβαια δεν επιτρέπονται επ’ ουδενί, ούτε όταν προέρχονται από αγανάκτηση και ταλαιπωρία των ασθενών. Την πληρώνει όποιος βρίσκεται μπροστά τους. Δεν έχουν εκείνη την ώρα μπροστά τους τον κο Πολάκη να διαμαρτυρηθούν.
2. Η έλλειψη κονδυλίων στα Νοσοκομεία προκειμένου να βελτιώσουν τα μέτρα ασφαλείας και προσλάβουν επαρκή αριθμό φυλάκων.
3. Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Αν. Υπουργού Υγείας που στοχοποιεί τους εργαζόμενους και οπλίζει τα άτομα με παραβατική συμπεριφορά οι οποίοι χρησιμοποιούν βία σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας έχει πει κατ’ επανάληψη ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές αποτελούν πλοκάμια του παρακράτους, τα παίρνουν, κάθονται και δεν κάνουν τη δουλειά τους.
Θα πρέπει ο Πρωθυπουργός άμεσα να παρέμβει.
Πριν θρηνήσουμε θύματα εργαζόμενους των Νοσοκομείων.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.