Print Email

Δελτία Τύπου

24.05.2018

Σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου στο Ασκληπιείο Βούλας λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας σε χώρους του Νοσοκομείου που πραγματοποιούνται έργα.

ΑΘΗΝΑ 24/5/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 343

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σοβαρός τραυματισμός συναδέλφου στο Ασκληπιείο Βούλας λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας σε χώρους του Νοσοκομείου που πραγματοποιούνται έργα.

Τη Τρίτη 22/5/2018 νωρίς το πρωί, συνάδελφος συμβασιούχος ΟΑΕΔ στο Ασκληπιείο Βούλας, έπεσε από τον τέταρτο όροφο στον τρίτο του κεντρικού κτιρίου του Νοσοκομείου, κάνοντας τη δουλειά του, "γλιτώνοντας" με κάταγμα στο μηριαίο.
Δυστυχώς! Θα μπορούσε να ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, ωστόσο ας μην υποτιμάται και ο σοβαρότατος τραυματισμός!
Στο Ασκληπιείο Βούλας γίνονται έργα από δωρεές, χωρίς οι εργολάβοι να τηρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας προφανώς! Τα πάντα, θυσία στον εντυπωσιασμό, στις κορδέλες των εγκαινίων! Ακόμα και το στοιχειώδες, ότι στα εργοτάξια, αποκλείεται η πρόσβαση λόγω επικινδυνότητας, δεν τηρήθηκε!
Πως προστατεύτηκε ο συνάδελφος;
Ποιός ήταν υποχρεωμένος να τον προστατέψει; Ευθύνες υπάρχουν; Θα αναζητηθούν; Ή δεν πειράζει; Μπροστά στην επικοινωνιακή ανάγκη να εμφανίσουμε έργα στα Δημόσια Νοσοκομεία, ας υπάρξουν και θύματα!
Υπουργείο Υγείας και Διοίκηση θα πρέπει να ‘χουν υπόψη τους, ότι δεν αρκούν τα έργα, χωρίς το ανθρώπινο κεφάλαιο, καθοριστικός παράγοντας και μάλιστα σε χώρους ζωτικής σημασίας, όπως τα Νοσοκομεία.
Η Υγεία ως Κοινωνικό Αγαθό ή ως προϊόν;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.