Print Email

Δελτία Τύπου

12.10.2023

Αποτίμηση Κινητοποίησης 11/10/2023

ΑΘΗΝΑ 12/10/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1487

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες την Παναττική Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και τη Συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Συναντηθήκαμε με τη Γενική Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής, Διευθυντές Υπουργού και Υπηρεσιών που είναι αρμόδιοι για την ένστασή μας κατά της ΚΥΑ που καθορίζει το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας.
Για άλλη μια φορά με επιχειρήματα αναδείξαμε τις αδικίες, τους διαχωρισμούς και τους αποκλεισμούς που υπέστησαν χιλιάδες υγειονομικοί. Επισημάναμε την αναγκαιότητα άμεσης ρύθμισης του επιδόματος στα Πανεπιστημιακά, Στρατιωτικά Νοσοκομεία και τις Προνοιακές Μονάδες.
Τα επιχειρήματα που παραθέσαμε δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Το ζητούμενο είναι εάν το Υπουργείο Οικονομικών έχει την πολιτική βούληση να διαθέσει δημοσιονομικό χώρο για την άρση των αδικιών.
Κανένας υγειονομικός και Προνοιακός υπάλληλος δεν μπορεί να μην είναι ενταγμένος σε μια εκ των πέντε κατηγοριών. Δεν υπάρχει περίπτωση να διορθωθούν οι αδικίες εάν δεν υπάρξει ενιαία αντιμετώπιση των υγειονομικών ανά υπηρεσία όπως έχουμε ζητήσει με σχετικό υπόμνημα που καταθέσαμε. Παρακολουθούμε την εξέλιξη και θα υπάρξουν νέες κινητοποιήσεις.
2 Νοεμβρίου μεγάλη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ με Πανελλαδική Συγκέντρωση, 8.30πμ στην Πλατεία Μαβίλη.
Θα ακολουθήσει Πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ προς το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το Υπουργείο Οικονομικών και θα καταλήξει στο Υπουργείο Υγείας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.