Print Email

Δράση Σωματείων

17.05.2016

Η Διοίκηση του ΕΕΣ αρνείται να τοποθετήσει Τμηματάρες με κρίση Υ.Σ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16 – 5 - 2016
Tο Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ προέβη σε
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ :
Διοικητή του ΓΝΑ Κοργιαλένειο –Μπενάκειο» ΕΕΣ - την Διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων , λόγω του ότι :
Ενώ στις 22 Οκτωβρίου 2015, συνήλθε σε συνεδρίαση το Β΄ Κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής και προέβη στην διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων Τμημάτων στο Νοσοκομείο «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο ΕΕΣ» παρά ταύτα μέχρι και σήμερα , όλοι οι παραπάνω , αδικαιολόγητα , χωρίς κανένα νόμιμο έρεισμα, προβάλλοντας συνεχώς προσκόμματα και νομικά δήθεν κωλύματα δεν προβαίνουν ως έχουν εκ του νόμου υποχρέωση στην πλήρωση των προϊσταμένων των τμημάτων του Νοσοκομείου κατόπιν των κρίσεων που έγιναν , δημιουργώντας έτσι σοβαρότατα προβλήματα στην εσωτερική συνοχή και λειτουργία του Νοσοκομείου αλλά κυρίως εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των ‘’ δικών τους παιδιών ‘’ που προφανώς δεν βολεύτηκαν από τα αποτελέσματα των καθόλα νόμιμων κρίσεων.
Και ενώ από τις 15/05/2015 με έγγραφο του ο Διοικητής του Νοσοκομείου προς την Διοίκηση της 1ης Υ Πε Αττικής με το οποίο ζητούσε να λάβει έγκριση προκειμένου το Β΄ Κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο να προβεί στην επιλογή των Προϊσταμένων των Τμημάτων του Νοσοκομείου μας παίρνει στις 19.06.2015 θετική απάντηση της ΥΠΕ, ήτοι ‘’ ότι μπορεί το Νοσοκομείο να προβεί στην διαδικασία επιλογής προϊσταμένων τμημάτων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις ‘’ εκείνος κωφεύει και εκτελώντας προφανώς εντολές των ανωτέρων του αρνείται να προχωρήσει στην τοποθέτηση των νόμιμα κριμένων προϊσταμένων.
Επιπλέον με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε το γαϊτανάκι της κοροϊδίας των εργαζομένων στέλνοντας ερωτήματα ξανά προς την 1η Υπε και το Υπουργείο παρά το ότι γνωρίζει το άρθρο 30 παρ.5 εδ. α του ν. 4369 /2016 ( ΦΕΚ Α 33 27.2.2016 οι προϊστάμενοι που έχουν κριθεί από τα ανωτέρω συμβούλια τοποθετούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 72 παρ. 2 του ν. 3584/2007 και η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου» ) ρωτώντας για το εάν νομιμοποιείται να εφαρμόσει τον Νόμο !!!!!!.
Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες προσβάλλουν τόσο την τιμή και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων που έχουν κριθεί αλλά και έχουν προκαλέσει πλέον σοβαρότατα προβλήματα στην εσωτερική λειτουργία και συνοχή του Νοσοκομείου και σας Δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε πλέον καμία τέτοιου είδους ενέργεια που μόνο στόχο έχει να πλήξει τα συμφέροντα των εργαζομένων και να διαταράσσει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας .

Για το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο» ΕΕΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β. ΓΕΩΡΓΑΚΗ      ΑΡ. ΜΑΡΚΟΥ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.