Print Email

Παρεμβάσεις

27.05.2016

Παρέμβαση για κατάταξη υπαλλήλων ΔΕ

ΑΘΗΝΑ 27/5/2016
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 1760

ΠΡΟΣ: Αν. Υπουργό Οικονομικών
κο Γ.Χουλιαράκη

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕ

Κύριε Υπουργέ,
Στη συνάντησή μας 4/3/2016 θέσαμε υπ όψιν σας την πρόθεση Διοικήσεων Ν.Π.Δ.Δ. για υποβάθμιση των υπαλλήλων της ΔΕ κατηγορίας οι οποίοι προέρχονται είτε από νέα πρόσληψη, είτε από μετάταξη (οιωνεί διορισμός) και ως εκ τούτω κατέχουν το προσόν διορισμού ή μετάταξης που ορίζει το Π.Δ. υπ’ αριθμ. 50/5-3-2001 όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. υπ’ αριθμ. 347/31-12-2003 «Καθορισμός των προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα» ή άλλες ισχύουσες ειδικές διατάξεις (έτη εμπειρίας για μετάταξη στην ΔΕ κατηγορία).
Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου κατέταξαν και συνεχίζουν να κατατάσσουν τους εν λόγω υπαλλήλους στην ΥΕ κατηγορία, επικαλούμενα ανυπόγραφο έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Επισημαίνουμε ότι οι υπάλληλοι που κατατάχτηκαν με τον Ν. 4024/2011 στη ΔΕ κατηγορία, προερχόμενοι από μετάταξη ή νέα πρόσληψη και ως εκ τούτου κατέχουν το προσόν διορισμού ή της μετάταξης που ορίζουν τα ανωτέρω Προεδρικά Διατάγματα «Προσοντολόγιο Δημοσίων Υπαλλήλων» ή οι ισχύουσες ειδικές διατάξεις (εμπειρία), κατατάσσονται με το Νέο Μισθολόγιο (Ν. 4354/2015) στην ΔΕ Κατηγορία χωρίς την ποινή των τριών ετών που προέβλεπε ο Ν.4024/2011.
Έχουμε καταγγελίες ότι επιμένουν Διοικήσεις ΝΠΔΔ να κατατάσσουν τους εν λόγω υπαλλήλους στην ΥΕ κατηγορία, επικαλούμενοι ανυπόγραφο κείμενο του Γ.Λ.Κ.
Πράγματι το ΓΛΚ είχε συντάξει εγκύκλιο με το μορφή των ερωτοαπαντήσεων που εστάλη προς δική σας υπογραφή, η οποία προέβλεπε το εν λόγω ΔΕ προσωπικό να καταταγεί στην ΥΕ κατηγορία, με την επίκληση του άρθρου 9 της παρ. 2 του Ν. 4354/2015.
Στη συνάντησή μας ζητήσαμε τη μη υπογραφή της εν λόγω παράνομης εγκυκλίου, καθότι η συγκεκριμένη διάταξη αφορά το προσωπικό των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ χωρίς πτυχίο.
Φάνηκε ότι δεχθήκατε τα επιχειρήματά μας και δεν υπογράψατε την εν λόγω εγκύκλιο.
Έτσι η μεγάλη πλειοψηφία των ΝΠΔΔ συμμορφώθηκε και κατέταξε τους συγκεκριμένους εργαζόμενους της ΔΕ κατηγορίας, χωρίς υποβάθμιση κατηγορίας και χωρίς ποινή.
Κύριε Υπουργέ,
Επειδή έχουν υποβληθεί πλήθος ερωτημάτων στις υπηρεσίες του Γ.Λ.Κ. για το εν λόγω θέμα, είναι απαραίτητο να διευκρινίσετε όσα σε εμάς δεσμευτήκατε (κατάταξη στη ΔΕ κατηγορία), προκειμένου να σταματήσουν οι εν λόγω αυθαιρεσίες και παρανομίες των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Αρχεία

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.