Print Email

Παρεμβάσεις

07.07.2016

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει Εισαγγελική Έρευνα για τη μη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου στο Π.Γ.Ν. Λάρισας

ΑΘΗΝΑ 5/7/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 1896

ΠΡΟΣ: ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΟΙΝ.: 1. Μ.Μ.Ε.
           2. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Κύριε Εισαγγελέα,

Παρακαλούμε να διατάξετε τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες στον πρώην εκτελούντα χρέη Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και Διευθυντή του Ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου, κο Φεζουλίδη Ιωάννη, για την μη λειτουργία Αξονικού Τομογράφου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για το χρονικό διάστημα 18/5 έως 27/5, εξαιτίας του οποίου κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και ταυτόχρονα επιβαρύνθηκαν οικονομικά τα Ασφαλιστικά Ταμεία και οι ασθενείς.
Θα πρέπει να διερευνηθεί εάν ο εκτελών χρέη Διοικητή κος Φεζουλίδης Ιωάννης και ταυτόχρονα καθ’ ύλην αρμόδιος Διευθυντής Ιατρός, προέβη στις απαραίτητες ενέργειες να αποφευχθεί η βλάβη του παλαιού Αξονικού Τομογράφου, όπως επίσης εάν έλαβε μέτρα για να καταστεί λειτουργικός ο Νέος Αξονικός Τομογράφος.
Η Διοίκηση του Σωματείου έθεσε το ζήτημα της άμεσης λειτουργίας του Αξονικού τομογράφου, ως όφειλε εκ του Ν. 1264/1982 και του καταστατικού του Συλλόγου, για την υπεράσπιση και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.
Δημοσιοποιώντας τα προβλήματα που προέκυπταν από τη μη λειτουργία του Αξονικού Τομογράφου, επιδίωκαν να επισπευτούν από την Διοίκηση οι διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης και λειτουργίας του Αξονικού Τομογράφου, προς όφελος των ασθενών.
Πράγματι μετά την δημοσιοποίηση του ζητήματος και την παρέμβαση του Δ.Σ. του Σωματείου, ο καινούργιος Αξονικός Τομογράφος λειτούργησε (27/5/2016).
Τακτικά ο εκτελών χρέη Διοικητή κος Φεζουλίδης Ιωάννης, αναστάτωνε το προσωπικό με τις Διοικητικές αποφάσεις που ελάμβανε, με εμφανείς επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Σας κοινοποιούμε Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων του Π.Γ.Ν. Λάρισας.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.