Print Email

Παρεμβάσεις

08.11.2016

Παρέμβαση για την διατήρηση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας

ΑΘΗΝΑ 02/11/2016
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2319

ΠΡΟΣ 1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΔΗΜ / ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΗΣ
ΓΕΝ. Δ / ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ Γ 'ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

2. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΟΙΝ .: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

Με το αριθμ. πρωτ. 2/27933 / ΔΕΠ / 30-09-2016 απαντάτε στο Υπουργείο Υγείας ότι οι Διευθυντές και οι Τομεάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας δεν δικαιούνται το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας επειδή ασκούν διοικητικό έργο , καθώς επίσης δεν δικαιούνται το εν λόγω επίδομα οι Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα .
Επισημαίνουμε τα εξής:
Η Διοικητική υποστήριξη των Νοσοκομείων είναι αρμοδιότητα της Διοικητικής υπηρεσίας (άρθρο 10 παρ.3 Π.Δ.87 / 1986 Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων). Οι μεταβολές του προσωπικού διεκπεραιώνονται από τα αντίστοιχα τμήματα της Διοικητικής Υπηρεσίας . Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα υπ 'αριθμ.87 / 1986 «Ενιαίο πλαίσιο οργάνωσης των Νοσοκομείων» άρθρο 10 παρ.2 «οι αρμοδιότητες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας είναι: Η παροχή νοσηλείας στους αρρώστους, σύμφωνα με τα διδάγματα της νοσηλευτικής και στο πλαίσιο των κατευθύνσεων των υπευθύνων σε κάθε περίπτωση γιατρών, η προώθηση και η προαγωγή της νοσηλευτικής και της εκπαίδευσης στον τομέα αυτό και ο προγραμματισμός και ο έλεγχος των παρεχόμενων υπηρεσιών ». Η Νοσηλευτική Υπηρεσία είναι ενιαία σε ολόκληρη την ιεραρχία της και με βάση το άρθρο 13 παρ.2 του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος, καθορίζονται οι Προϊστάμενοί της, χωρίς να τροποποιούνται οι αρμοδιότητές τους (άρθρο 10 παρ.2).
Οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας βρίσκονται συνεχώς στα Νοσηλευτικά Τμήματα και τις Μονάδες του Νοσοκομείου . Συνεργάζονται με τους Προϊστάμενους για την διεξαγωγή της εργασίας , επιλύουν επί τόπου τα αναφυόμενα προβλήματα, ελέγχουν, συντονίζουν και συμμετέχουν στις παρεχόμενες Νοσηλευτικές εργασίες συνεργαζόμενοι με το Νοσηλευτικό Προσωπικό .
Έχουν την ευθύνη για την λειτουργία της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας γι 'αυτό και έχουν αδιάλειπτη παρουσία στο κλινικό έργο. Οι Διευθυντές και οι Τμηματάρχες της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ασκούν με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση νοσηλευτικό έργο και σε καμία περίπτωση Διοικητικό . Ως εκ τούτω δικαιούνται χωρίς καμία αμφιβολία το Επίδομα και Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας . Σας κοινοποιούμε σχέδιο εσωτερικού κανονισμού Νοσοκομείων.
Οι Νοσηλευτές που κάνουν ειδικότητα ταυτόχρονα με τη θεωρία , ασκούν κλινική άσκηση προσφέροντας υπηρεσίες στα αντίστοιχα Τμήματα που ειδικεύονται με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση . Πληρούν ΤΗΝ Συνεπώς προϋπόθεση που θέτει το η υπουργική Απόφαση ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝ λόγω Επιδόματος
: Η προτεινόμενη Από ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ σας, κατάργηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας στις παραπάνω κατηγορίες είναι πρόχειρη και νομικά αστήρικτη . Αποτελεί πλήγμα για την Νοσηλευτική κοινότητα που παρά τις διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού , προσφέρει τις υπηρεσίες με αυταπάρνηση μέσα σε αντίξοες συνθήκες .
Κατόπιν των ανωτέρω, για να αποφευχθούν δικαστικές προσφυγές θα πρέπει άμεσα να προβείτε σε ανάκληση του σχετικού εγγράφου της υπηρεσίας σας .

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.