Εκτύπωση σελίδας

Παρεμβάσεις

16.05.2018

Παρέμβαση στον Υπουργό Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες για τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βιοπραγίας σε βάρος του Προσωπικού και κλοπών στα Νοσοκομεία

ΑΘΗΝΑ 16/5/2018
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 302

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
Κο. Ανδρέα Ξανθό

Κε Υπουργέ,
Τα φαινόμενα βίας στα Νοσοκομεία σε βάρος του Προσωπικού είναι πια καθημερινό φαινόμενο. Δεν μας φθάνει η εργασιακή εξουθένωση, οι μεγάλες ελλείψεις Προσωπικού, έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά την επιθετικότητα των ασθενών και των συνοδών.
Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει φαινόμενα σοβαρών τραυματισμών εργαζόμενων από ασθενείς και συνοδούς. Οι κλοπές σε προσωπικά αντικείμενα ασθενών, προσωπικού και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των Νοσοκομείων είναι συχνότατες.
Σας κοινοποιούμε ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Συλλόγου Εργαζομένων Ζακύνθου για ένα σοβαρό τραυματισμό Νοσηλεύτριας από συνοδό πριν 10 ημέρες, επειδή σύμφωνα με τον ίδιο ο ασθενής που συνόδευε δεν έτυχε σωστής αντιμετώπισης όπως αυτή θεωρούσε, αν και ο ασθενής εξυπηρετήθηκε στο μέγιστο δυνατό στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου.
Παρ’ ότι επισημάναμε το πρόβλημα και προτείναμε λύση, δεν αναλάβατε καμία πρωτοβουλία. Θα πρέπει άμεσα να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός φυλάκων στο Νοσοκομείο με σύμβαση εργασίας. Τα Νοσοκομεία δεν διαθέτουν φύλακες λόγω έλλειψης μπάτζετ στον προϋπολογισμό.
Εν προκειμένω στη Ζάκυνθο λόγω οικονομικής δυσπραγίας το Νοσοκομείο όπως καταγγέλλει το Σωματείο, διαθέτει μόνο έναν φύλακα κατά την νυχτερινή βάρδια ο οποίος καλύπτει και το τηλεφωνικό κέντρο λόγω έλλειψης προσωπικού, σε Νοσοκομείο που εφημερεύει καθημερινά.
Ένας φύλακας και μάλιστα μερικής απασχόλησης πώς μπορεί να εμποδίσει φαινόμενα βίας σε βάρος του προσωπικού; Πριν θρηνήσουμε θύματα κε Υπουργέ, για τα οποία θα είστε υπεύθυνος και υπόλογος, αναλάβετε τις ευθύνες σας.
Σταματήστε τον ασυγκράτητο κο Πολάκη να κάνει δηλώσεις σε βάρος του προσωπικού που οπλίζουν τα χέρια σε όσους είναι εθισμένοι σε παραβατικές συμπεριφορές. Προσλάβετε το απαραίτητο προσωπικό για να μην ταλαιπωρούνται και αγανακτούν οι πολίτες περιμένοντας 8 ώρες στα ΤΕΠ για να εξυπηρετηθούν.
Δώστε λεφτά στα Νοσοκομεία για την πρόσληψη επαρκούς αριθμού φυλάκων με συμβάσεις εργασίας για να μπορούν να εμποδίζουν φαινόμενα βίας κλοπών.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ