Print Email

Παρεμβάσεις

13.11.2023

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό Εργασίας κο Άδωνι Γεωργιάδη για την άρση της εγκυκλίου της ΔΥΠΑ

ΑΘΗΝΑ 13/11/2023
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1587

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
κο ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κύριε Υπουργέ,
Στα Νοσοκομεία όπως σας γνωστοποιήσαμε στις συναντήσεις που κάναμε εργάζονται περί 2.000 υπάλληλοι με προγράμματα της ΔΥΠΑ μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών. Εργάζονται σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής όπως η νοσηλευτική υπηρεσία (τραυματιοφορείς, βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό), στη τεχνική υπηρεσία (τεχνίτες, συντηρητές), στη Διοικητική υπηρεσία (διοικητικοί υπάλληλοι, εργάτες, καθαριστές, φύλακες, τραπεζοκόμοι) κ.α.
Προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και μάλιστα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Σταδιακά αποχωρούν λόγω λήξης των συμβάσεων. Στην τελευταία συνάντησή μας που πραγματοποιήθηκε έξω από το Υπουργείο Εργασίας δεσμευτήκατε ότι στην υπο έκδοση Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνεται η δυνατότητα στους εν λόγω εργαζόμενους με τη λήξη των συμβάσεων να εγγράφονται στους καταλόγους ανέργων της ΔΥΠΑ και να επαναπροσλαμβάνονται στον ίδιο φορέα αλλά σε άλλη υπηρεσία.
Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση που δεσμευθήκατε. Ακολούθησε όμως εγκύκλιος της ΔΥΠΑ που απαγορεύει την εργασία στους εν λόγω εργαζόμενους στον ίδιο φορέα.
Θεωρούμε αυτονόητη τη παρέμβαση για άρση της εγκυκλίου της Διοίκησης της ΔΥΠΑ που είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από όσα δεσμευτήκατε. Διαφορετικά είμαστε αποφασισμένοι να οργανώσουμε νέες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.