Print Email

Παρεμβάσεις

25.01.2024

Διευθέτηση της παράτασης των συμβάσεων των εργαζομένων του Προγράμματος των 4000 μέσω ΔΥΠΑ

ΑΘΗΝΑ 24/01/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1778

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
κα ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΚΟΙΝ.: ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΥΠΑ κο ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Κυρία Υπουργέ,
Υπάρχει ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης για ανανέωση ενός έτους των συμβάσεων των εργαζομένων του Προγράμματος των 4.000 στο ΕΣΥ μέσω της ΔΥΠΑ.
Αυτό μας ανακοινώθηκε από τους συναρμόδιους Υπουργούς και την Διοίκηση της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα ανανεώνεται συνεχώς για έβδομο χρόνο. Ήδη το Υπουργείο Υγείας απέστειλε εγγράφως το σχετικό αίτημα το οποίο επεξεργάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ. Όμως από την Πέμπτη 1 Φλεβάρη, λήγουν οι πρώτες συμβάσεις των εν λόγω συναδέλφων.
Ως εκ τούτω, καθίσταται αναγκαίο για να μην σταματήσουν οι συνάδελφοι να εργάζονται, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση στα Νοσοκομεία και τους άλλους φορείς του ΕΣΥ, να υπάρξει έγγραφη παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και της ΔΥΠΑ, προς του φορείς του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να συνεχίσουν να εργάζονται οι εν λόγω συνάδελφοι καθότι δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί η διαδικασία έως την 1 Φεβρουαρίου του 2024 που λήγουν οι συμβάσεις πολλών.
Εξάλλου η Κοινή Υπουργική Απόφαση ανανέωσης ενός έτους καλύπτει τους πάντες.



ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ      ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.