Print Email

Ανακοινώσεις

22.05.2024

Δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων

ΑΘΗΝΑ 22/5/2024
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 2093

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΘΕΜΑ: «Δήλωση περιουσιακής κατάστασης υπαλλήλων»

Σχετικά με την υποχρέωση υπαλλήλων για υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης με βάση το άρθρο 28 του Υπαλληλικού Κώδικα (Ν.3528/2007) σας γνωρίζουμε ότι η ΠΟΕΔΗΝ όπως και κατά το παρελθόν, έτσι και τώρα είναι αντίθετη με την υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης όλων των υπαλλήλων, διότι αφορά προσωπικά δεδομένα. Εξάλλου έχουν εκδοθεί μια σειρά από δικαστικές αποφάσεις (Αρείου Πάγου, Εφετειακές, Πρωτόδικες) που θεωρούν τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Κατ’ έτος καταθέτουμε φορολογική δήλωση όλοι ανεξαιρέτως οι υπάλληλοι στις αρμόδιες ΔΟΥ που μπορούν απευθυνθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.
Εάν επιμείνουν οι Διοικήσεις για υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης μπορείτε να καταθέσετε αίτηση που θα τους παραπέμπει στην φορολογική δήλωση.
Πάγια θέση μας είναι ότι οι υπάλληλοι που συμμετέχουν σε επιτροπές διαγωνισμών ή όργανα Διοίκησης να υποβάλλουν δήλωση περιουσιακής κατάστασης προκειμένου να αποφύγουν τυχόν πρόστιμα από την Εφορία (που έχει συμβεί).

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.