Print Email

Αποφάσεις

21.05.2024

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 17/05/2024

ΑΘΗΝΑ 20/5/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2092

ΠΡΟΣ: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 17/5/2024

Στη Συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου επικαιροποιήσαμε την δυσχερή κατάσταση της Δημόσιας Υγείας, ΕΚΑΒ, Πρόνοιας όπως περιγράφεται σε σχετικό δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στην προκήρυξη της απεργιακής κινητοποίησης στις 16 Μαΐου 2024. Η απόφασή μας μετά και τις απαντήσεις του Υπουργού Υγείας είναι για νέες δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Για τους αποκλεισμούς και διαχωρισμούς που περιλαμβάνει η αναθεωρημένη ΚΥΑ του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, προσφύγαμε ήδη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόφασης στο σκέλος των αποκλεισμών και των διαχωρισμών όπως περιγράφονται στην ένστασή μας που υποβάλλαμε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
Ζητάμε όλες οι ειδικότητες να συμπεριληφθούν σε μια εκ των κατηγοριών και να μην υπάρχει υποβιβασμός σε κατηγορία κανενός υγειονομικού σε σχέση με την παλιά απόφαση. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.
Στηρίζουμε τις τοπικές κινητοποιήσεις που οργανώνουν σε πόλεις τα Σωματεία Μέλη μας για τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού των νοσοκομείων που έχουν οδηγήσει στην απώλεια του δευτεροβάθμιου χαρακτήρα τους και την μετατροπή τους σε κέντρα διακομιδών.
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 Πανελλαδική ημέρα δράσης για την ένταξή μας στα ΒΑΕ, την αύξηση μισθών, ωρομισθίου κλπ. Πανελλαδική Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ. Για την Αττική Συγκέντρωση το Υπουργείο Εργασίας 10.30πμ. Για την περιφέρεια συγκέντρωση στα Νοσοκομεία ή τις ΥΠΕ με πρωτοβουλία των πρωτοβάθμιων Σωματείων. Θα ζητήσουμε συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας κα Δ.Μιχαηλίδου. Θα θέσουμε ταυτόχρονα με την ένταξη στα ΒΑΕ, τα ζητήματα των μισθολογικών αδικιών των 4.000 συναδέλφων του προγράμματος πρώην ΟΑΕΔ. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5-7) και θα ζητήσουμε συνάντηση με τον Υπουργό κο Κ.Χατζηδάκη για τα ζητήματα των μισθών, κινήτρων, ωρομισθίου κλπ
Θα επιδιώξουμε επίσης συνάντηση με την Υπουργό Εσωτερικών κα Ν.Κεραμέως με συγκέντρωση των συνδικαλιστικών στελεχών στο Υπουργείο Εσωτερικών για να θέσουμε τα αιτήματα νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου τα Νοσοκομεία να συνάπτουν νέες ΣΟΧ στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, να εκδιωχθούν οι εργολάβοι, να προσληφθεί ικανός αριθμός επικουρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να μονιμοποιηθούν οι Συμβασιούχοι.
Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπής. Συνεδρίαση Γενικού Συμβουλίου Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.