Print Email

Παρεμβάσεις

18.06.2024

Παρέμβαση της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό Υγείας για την ανανέωση συμβάσεων υπαλλήλων με το πρόγραμμα PHILOS που η σύμβασή τους λήγει τέλος Ιουλίου.

ΑΘΗΝΑ 13/6/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2145

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κύριε Υπουργέ,
150 υπάλληλοι των Νοσοκομείων σε νευραλγικές θέσεις που εργάζονται μέσω ΕΟΔΥ με το πρόγραμμα PHILOS τέλος Ιουλίου λήγει η σύμβασή τους και φεύγουν αφού ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Μετανάστευσης αρνούνται να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους.
Τα Νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε 150 έμπειρους συναδέλφους που υπηρετούν επί σειρά ετών με συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας να εξετάσει και να βρει λύση προκειμένου οι συμβάσεις των συναδέλφων να ανανεωθούν.
Ζητάμε την ένταξή τους στο Επικουρικό προσωπικό όπως και των ειδικευμένων Νοσηλευτών που οι συμβάσεις λήγουν τέλος Ιουνίου και των υπαλλήλων που εργάζονται με το πρόγραμμα των 4.000 μέσω ΔΥΠΑ.
Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα στην ομογενοποίηση των εργασιακών σχέσεων των Συμβασιούχων υπαλλήλων από τη στιγμή που δεν φαίνεται να υλοποιείται το αίτημα της δίκαιης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Παράλληλα θα πρέπει να ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπηρετούντων ΣΟΧ που λήγουν τέλος Ιουνίου έως τέλος του χρόνου και να δώσετε την δυνατότητα σύναψης νέων ΣΟΧ στα Νοσοκομεία στις υπηρεσίες Φύλαξης, Καθαριότητας, Εστίασης. Επίσης θα πρέπει να προωθήσετε την επαναπρόσληψη των τριμηνιτών συναδέλφων που εργάσθηκαν σε αντικατάσταση των ανεμβολίαστων συναδέλφων που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.