Print Email

Παρεμβάσεις

24.09.2024

Κοινοποίηση εγγράφου στον Υπουργό Υγείας, της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής του "Ειδικού προγράμματος 4.000 εργαζομένων στην Υγεία", που αναφέρεται στην μη αναγνώριση της δημόσιας υπηρεσίας των εργαζομένων του ΕΣΥ μέσω του προγράμματος.

ΑΘΗΝΑ 24/9/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2378

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

ΚΟΙΝ.: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ «ΕΙΔΙΚΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 4.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ» ΤΗΣ ΔΥΠΑ

ΘΕΜΑ: «Οι συνάδελφοι του προγράμματος των 4.000 της ΔΥΠΑ επί 8 συνεχή χρόνια είναι εργαζόμενοι και όχι μαθητευόμενοι στο ΕΣΥ όπως ισχυρίζεται το Γ.Λ.Κ.»

Κύριε Υπουργέ,
Σας κοινοποιούμε έγγραφο του της Πανελλήνιας Συντονιστική Επιτροπής του «Ειδικού Προγράμματος 4.000 Εργαζομένων στην Υγεία» της ΔΥΠΑ, που αναφέρεται στην μη αναγνώριση της δημόσιας υπηρεσίας των εργαζομένων του ΕΣΥ μέσω του προγράμματος με βάση σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Εισοδήματος Πολιτών του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που σας κοινοποιούμε.
Στους εν λόγω εργαζόμενους αναγνωρίστηκε η ειδική εμπειρία για την προϋπηρεσία στο ΕΣΥ στις προκηρύξεις για τις προσλήψεις. Επιπλέον μετά από 8 χρόνια συνεχούς εργασίας στις δομές του ΕΣΥ, δεν είναι δυνατόν να θεωρούνται ότι έχουν προσληφθεί με σχέση μαθητείας όπως ισχυρίζεται το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και να αναγκάζονται να προσφύγουν δικαστικά προκειμένου να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία.
Πως είναι δυνατόν να μαθητεύουν όταν πολλά τμήματα των Νοσοκομείων καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από εργαζόμενους του εν λόγω προγράμματος.
Οι συνάδελφοι του εν λόγω προγράμματος αδικούνται κατάφορα μισθολογικά καθότι δεν προάγονται στα μισθολογικά κλιμάκια, δεν τους αναγνωρίζονται επιδόματα, τίτλοι σπουδών κλπ και παραμένουν στον εισαγωγικό βασικό μισθό του μισθολογίου των Δημοσίων Υπαλλήλων για οκτώ χρόνια. Επισημαίνουμε ότι οι μαθητευόμενοι μέσω ΔΥΠΑ σε φορείς του Δημοσίου δεν αμείβονται με το μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων όπως οι εν λόγω συνάδελφοι.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ή ΚΥΑ προκειμένου να αρθεί η αδικία για τους εργαζόμενους του Ειδικού Προγράμματος 4.000 στην Υγεία της ΔΥΠΑ που εργάζονται από το 2016.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.