Print Email

Παρεμβάσεις

03.10.2024

Παρέμβαση στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας, για το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που περικόπτεται σε κάποια παραρτήματα χρονίων παθήσεων.

 

ΑΘΗΝΑ 2/10/2024
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2391

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
κα ΣΟΦΙΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Κυρία Υπουργέ,
Το ένα μετά το άλλο τα παραρτήματα χρονίων παθήσεων περικόπτουν το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας από τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Χρονίων Πασχόντων και μάλιστα ζητάνε την επιστροφή χρημάτων του εν λόγω επιδόματος ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Είναι αδιανόητο οι Προϊστάμενοι Νοσηλευτές των τμημάτων χρονίων πασχόντων που προσφέρουν Νοσηλευτική φροντίδα με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση, να χάσουν το επίδομα.
Προφανώς οι Διοικήσεις επικαλούνται απαντήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε σχετικά ερωτήματα που υποβλήθηκαν.
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι απαντήσεις του Γενικού Λογιστηρίου σχετίζονται άμεσα με το τρόπο που υποβάλλονται τα ερωτήματα.
Όταν στα ερωτήματα αποκρύπτουν τα καθήκοντα των Προϊσταμένων, οι απαντήσεις του Γενικού Λογιστηρίου φυσικά και θα είναι αρνητικές.
Αντίστοιχη εμπλοκή με την καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας είχαμε στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων. Η άρνηση χορήγησης του Επιδόματος προήλθε και εδώ από αρνητικές απαντήσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κατόπιν αίολων ερωτημάτων των Νοσοκομείων.
Κοινοποιήσαμε άμεσα στο γραφείο σας κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε την Απόφαση του Υφυπουργού Υγείας κου Θεμιστοκλέους η οποία ορίζει ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας πρέπει να καταβάλλετε στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και έκτοτε συμμορφώθηκαν στην καταβολή όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.
Το ίδιο πρέπει να πράξετε και εσείς.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε ότι δεν έχει αναθεωρηθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση καταβολής του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους επειδή κωλυσιεργεί η αρμόδια επιτροπή, στη βάση της ΚΥΑ του Υπουργείου Υγείας με αποτέλεσμα να αδικούνται αρκετοί προνοιακοί υπάλληλοι.
Απαιτείται η άμεση παρέμβασή σας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

 

Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν.

Διεύθυνση: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 22 - 10433 ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: +30 210 5236094, +30 210 5224604
Fax: +30 210 5234589
Γραμματεία : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ταμείο : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.